Chladicí technika pro všechny
Udržení produktů či zásob v chladu je často v různých průmyslových firmách důležitá část technologického postupu. Často samotné technologické či pojistné zásoby musí být drženy na určité teplotě, aby neztratily hodnotu.
Chladírenské dveře
Chladírenské zařízení a chladicí technika by proto v takových případech neměla chybět. Pokud je vstup do těchto prostor frekventní a stálý, tak to platí dvojnásob. V těchto případech se vnější vzduch míchá s tím vnitřním a udržování stálé teploty je enrgeticky náročné a neefektivní. Právě z tohoto důvodu je vhodné vybavit vaši „chladírnu“ kyvnými nebo mrazírenskými dveřmi, které této energetické ztrátě buou částečně předcházet. Navíc je třeba myslet na to, že teplo vniká samovolně i do uzavřených prostorů, proto je potřeba mít specifický druh dveří (nejlépe i stěn), které budou dobře izolovat teplotu a udržovat zásoby v dostatečném chladu.
Výběr mrazírenských dveří
Při výběru chladírenských nebo mazírenských dveří je tedy nutné myslet především na:
- provozní spolehlivost
- izolační schopnost
- nízkou poruchovost
- obtížnost údržby
Dalším aspektem je samozejmě cena a také výběr správných dveří pro prostor, ve kterém se budou nacházet. Pokud budou umístěny v mrazírně, kde během jedné směny jimi projde člověk dvěstěkrát, tak je vhodné použít pouze kyvné dveře a pro výrobky, které chcete pouze chladit, chladírenské atd. Kouzlo toho je, že chladicí technika má široké využití i například v minipivovárcích nebo dokonce v domácnostech.